ESPIES A LA PORTA DE LES ESCOLES!, CÀMERES AL PATRONAT DOMÈNEC I A LA EMB CASPOLINO… EL CONTROL SOCIAL DES DE LA INFÀNCIA.

En un dels extrems de la Vila de gràcia hi ha una de les escoles amb més història del barri, el Patronat Domènec (fundada el 1901), era primer una fundació privada (amb gran pes eclesial), desprès escola municipal i ara mateix un CEIP, una escola pública on va una majoria de noies i nois de les zones més populars de Gràcia. Veí del CEIP Patronat Domènec tenim la Casa Fuster, un sumptuós edifici modernista, acabat de construir el 1911 per Domènec i Muntaner (artista i polític conservador de la Lliga Regionalista) per usar-lo com habitatge dels marquesos d’Alella, als baixos havia el Café Vienès, lloc de reunió de “l’alta societat” de Barcelona. Durant anys fou habitat per diversos ricatxos.

Actualment la Casa Fuster és un Hotel de cinc estrelles, un producte destinat a viatgers d’alts recursos econòmics (els preus van, en temporada normaleta, de gairebé 300 fins a 900 euros la nit.). Naturalment una inversió en luxe d’aquest nivell ha d’estar ben protegida, per dintre… i per fora, per això al perímetre exterior de Casa Fuster hi ha tot de càmeres de vídeo vigilància.

Just davant de l’escola, l’Hotel de luxe va instal·lar, ja fa temps, una càmera de videovigilància que enfoca la façana de l’hotel, però també tota l’àrea d’entrada de l’escola que, quotidianament, ocupen els nois i noies de l’escola a l’hora d’entrar i sortir. A més la càmera no disposa del cartell obligatori indicant qui gestiona l’arxiu de vídeo i on s’ha de dirigir qui vulgui cancel·lar imatges.

Una mica més enllà, tocant ja la Via Augusta, hi ha la Escola Bressol Municipal Caspolino, al carrer Neptú, l’escola forma part d’un complex de titularitat municipal i comparteix l’espai amb un poliesportiu i un aparcament.

Doncs be, enfocant la entrada de l’Escola Bressol hi ha una càmera (sense senyalitzar) que enregistra directament les entrades i sortides al recinte escolar. Tot això sense que consti enlloc qui és el titular del fitxer de vídeo, l’ajuntament o el concessionari privat del parking (una empresa que te la concessió des de el 2012 fins el 2062!!) ni on es poden cancel·lar les imatges.

Saben les noies i nois alumnes del Patronat Domènec que els graven en vídeo a l’entrar i sortir de l’escola?.

Saben les treballadores, els treballadors, les mares i els pares de les dues escoles que graven a la canalla i les activitats (d’alumnes i adults) sense possibilitat de cancel·lar les imatges?

Saben les Escoles que hi han espies a la seva porta?

Les càmeres que l’ajuntament tenien davant de l’entrada de l’escola Univers han estat retirades, es retiraran les del Patronat Domènec i de l’EMB Caspolino?

NECESSITEM QUE ENS VIGILIN PER SENTIR-NOS SEURS??

VILADESGRÀCIA, CAMPANYA PERMANENT CONTRA L’EXPLOTACIÓ I EL CONTROL SOCIAL!!

viladesgracia@riseup.net

@viladesgracia