CONTRA EL MOBILE WORLD CONGRES (MWC), I LA SOCIETAT QUE EL FA POSSIBLE.

S’apropa el Mobile World Congress (del 25 al 28 de ferer) la trobada de tots aquells que volen un mon dominat, desembarquen a Barcelona els sicaris de les multinacionals de les comunicacions i les TIC’s, milers d’executius i comercials de les més diverses corporacions es reuniran a la Fira de Barcelona per fer negocis i per decidir el nostre futur, el futur del mon.

El WMC suposa un gran cost econòmic per la ciutat en forma de subvencions directes, despeses de personal (seguretat, transport, planificació…) i costos generals per la ciutat, tot plegat per aportar negocis per una minoria i llocs de treball temporals, precaris i mal pagats per a molts.

El MWC ha programat una rentada de cara, per donar un to amable al que sols és explotació i dominació. Per això celebra per tot Catalunya, sobretot a Barcelona, la farsa d’un seguit d’actes “lúdics”, “educatius” i “creatius” que poc tenen que veure amb la realitat del congrés.

PERÒ LES TECNOLOGIES MÒBILS SUPOSEN MES COSES…

-Per fabricar un mòbil són necessàries matèries primeres cada cop més rares i escasses, per obtenir-les cal la mineria en condicions d’esclavitud per obtenir el coltan, la mineria a cel obert per obtenir liti… l’extrativisme i la contaminació minera està destruint la terra.

-Per controlar les fonts de matèries primeres es porten a terme guerres i operacions de càstig, i intrusions imperialistes i neocolonials es recluten treballadors a la força, generen mort, dolor i sofriment.

-Per fabricar un microxip fan falta gran quantitat d’energia i aigua (i amb la miniaturització extrema, a nivell de nanòmetres cada, cop més) i es produeixen residus tòxics i emissions a l’atmosfera.

-Les empreses de microelectrònica oprimeixen els seus treballadors fins el límit. FOXCONN, el principal productor d’electrònica (més d’un 40%). Explota a més de 1.250.000 de treballadors directes, i és culpable d’empènyer a molts treballadors al suïcidi per les condicions laborals imposades.

-Tota la tecnologia mòbil fora d’us és difícilment reciclable i els seus residus s’acumulen a la terra, la economia circular és un frau!!.

-L’ús dels mòbils i de les xarxes socials destrueix les relacions socials reals i distorsiona la afectivitat, desertitzen la comunicació directa entre persones.

-Totes aquestes tècniques estan dissenyades per vulnerar la teva intimitat i recopilar dades teves amb fins comercials i policials. Tots portem a la butxaca un venedor, un policia… i un capitalista que compra, a molt baix preu, la teva vida i la teva intimitat.

I molt mes!!…

ELS MÒBILS SON DESTRUCCIÓ, NOCIVITAT, MORT I OPRESSIÓ!!!, FORA EL MWC DE BARCELONA, FORA MWC DEL SISTEMA SOLAR!!!, CONTRA TOTA NOCIVITAT!!!