LA VIDEOVIGILANCIA.

Durant aquests mesos hem estat aixecant un “mapa de la videovigilància” a Gràcia. A resultat una empresa impossible la videovigilància és pràcticament inabastable. Malgrat tot el presentarem en breu junt amb la proposta de anar-lo construint d’una manera cooperativa entre tots els interessats (viladesgracia@riseup.net), també estem valorant altres sistemes de denuncia.
Hem pogut constatat la presència de gairebé 600 punts de videovigilància (amb una càmera o mes), des de forns de pa, fins a casernes de policies, hospitals, parkings, escales de veïns, monuments religiosos, la via pública pura i dura, el transport públic… és impossible fer un recorregut pel barri, anar a l’escola, a comprar, a agafar el metro… sense creuar-nos amb diverses càmeres que registren el nostre pas, el que fem i fins i tot en alguns aparells el que sentim.
La obsessió per la seguretat, la por a la delinqüència i al gihadisme atiada per els polítics i els mitjans de comunicació del capital està en la base d’aquesta invasió… la por… i no hi ha res pitjor que tenir por!.